Planer och mål 2018

Planer och mål 2018

Inläggav warg » fre dec 08, 2017 6:58 am

Grao vilar fortfarande. Det känns som en evighet, men det är faktiskt bara 14 dagar än. Vädret är ju jättetråkigt, det regnar massor hela tiden, så på sitt sätt är det ju lika bra. Då slipper jag vara frustrerad över dåliga träningsmöjligheter.

Jag passar på att fundera lite över kommande år. Tävlingsmässigt är det dressyr som gäller även 2018. Jag planerar att börja i Lätt B, men gå upp i Lätt A under året. Jag räknar med att tävlingsresultaten kommer variera en del även nästa år, men förhoppningen är förstås att han blir bättre och bättre på att bortse från omgivningarna.

Träningsmässigt vill jag fortsätta med lösgjordheten och rakriktningen. Det kommer göra våra skolor bättre. Jag vill även arbeta mer med samlingen och styrkan. Min förhoppning är dessutom att vi ska kunna börja träna byten under nästa år.

Jag kommer fortsätta träna WE, men räknar inte med att starta nästa år heller. Ambitionen är att i slutet av nästa år kunna göra alla hinder i galopp med enkla byten. Jag ska dessutom börja träna grinden med rep och hoppas även kunna hoppa låga hinder uppsuttet innan året är slut. Även bron är ett moment jag ännu inte testat men där jag misstänker att det kan krävas en del arbete. Om allt det sitter och han fungerar bra på tävlingsplatser i dressyr majoriteten av tävlingarna är det dags att börja fundera på start i WE. Här känner jag att små steg som jag är säker på funkar är det viktigaste. Jag hoppas absolut kunna tävla både medelsvår och svår WE på sikt, och lägger hellre en bra grund långsamt än kastar mig ut i lätta klasser för tidigt. Tycker han domarbord är läbbiga är det ju ingenting mot vad som kan vara läbbigt. på en WE-tävling. Dessutom handlar det ju om tre moment, så det är tuffare tävlingsdagar.

Amelia ska föla och Arno hoppas vi få såld, så inga mer vidlyftiga planer för dem.
warg
 
Inlägg: 3158
Blev medlem: tis jul 28, 2009 3:09 pm

Re: Planer och mål 2018

Inläggav AnnaC » fre dec 08, 2017 2:43 pm

Bra planer! Och låter vettigt.

Jacinto - kureras från inkarna och sättas igång, men svårt att veta hur det ska gå med dem, sen kommer igångsättning med mycket tömkörning och dressyrträning och mitt enda större (hoppfulla, optimistiska!) mål är att ta honom till Red Dragon - ritten första helgen i oktober.

Fionn - fortsätta med bomb-proofingen och handväske-träningen, ut i skogen, ut i byn, se trafik, lära sig att bli tömkörd och i sommar sitter vi upp och promenerar litet, typ. Han är bebisaktig och fn typ 1dm högre bak än fram!

Diva - fortsätta med träningar, lära känna varandra (hon och L), pony club camp i sommar, samt att det vore kul att tävla litet (börjar med litet clear round hoppning). Vill få in L och henne på klubbdressyrlaget.

Ginger - säljas, waaaah! :(
AnnaC
 
Inlägg: 1773
Blev medlem: mån mar 31, 2008 9:11 pm

Re: Planer och mål 2018

Inläggav Snöbolle » sön dec 10, 2017 1:10 pm

Jag känner att min tid är ett osäkert kort.
Förhoppningsvis lättar det och då ska Ängeln först igång.

Fokus där är att hålla henne i takt och balans då hon är het som en spis.

-Träna dressyr främst men senare även hopp/terräng med lämplig grupp.
-Starta någon typ av tävling/träningstävling(pay and ride el jump) mot nästa höst/senhöst. Ett eventuellt mål som bara blir av om det känns bra.
Snöbolle
 
Inlägg: 726
Blev medlem: tor jul 03, 2008 3:06 pm


Återgå till Ryttarfiket

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 4 gäster